Петролът поевтиня рязко

По-късно днес (4 май) ще бъдат оповестени резултатите от доклада за състоянието на американския трудов пазар.
В електронната неприсъствена сесия на Нюйоркската борса контрактите за юни поскъпнаха с 13 цента до 102,67 долара за барел. Вчера вечерта обаче, при търговската сесия, „черното злато“ поевтиня с цели 2,68 долара до 102,54 долара за барел – най-ниската им стойност от 19 април насам.
Като цяло през седмицата цената се е понижила с 2,2% и ако тенденцията се запази, това ще е първото седмично поевтиняване от три седмици насам.
В Лондон петролът от сорта Brent  поскъпна с 10 цента до 116,18 долара за барел. Само преди денонощие обаче цената му беше 118,31 долара за барел, което прави общо поевтиняване от 2,13 долара за 24 часа.
Като цяло 43% от анализаторите, участвали в проучване на агенция „Блумбърг“, очакват допълнително поевтиняване на суровината. „Все пак няма как да сме сигурни, че потокът на доставките се е стабилизирал напълно“, казва Мария Ван Дер Хьовен, изпълнителен директор на Международната агенция по енергетиката (МАЕ). От ОПЕК обаче казват, че вече всичко е наред, но цените в момента не са добри и могат да доведат до ново понижение на търсенето.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *