Петролът поскъпна до $70 в Ню Йорк заради търсенето на бензин и безизходното положение в Иран

Суровият петрол достигна $70 за барел в Ню Йорк, доближавайки се до рекорд. Суровият петрол тип Брент с доставка през юни поскъпна с 83 цента или 1,2% до най-високото си ниво досега – $71.40 за барел на базираната в Лондон фючърсна борса ICE

Суровият петрол достигна $70 за барел в Ню Йорк, доближавайки се до рекорд при опасения, че промените в запасите на бензин в САЩ ще наруши запасите, тъй като започва пиковият авомобилен сезон, съобщава Bloomberg.

Бензинът се търгуваше близо до шестмесечен връх, след като американските рафинерии замениха химическо добавено вещество с етанол, за да намалят замърсяването. Петролът поскъпна също поради отказа на Иран пред ООН да спре обогатяването на уран.

Цената на суровия петрол с доставка през май скочи с 68 цента или 1% до $70 за барел на в извънборсовата електронна търговия на Нюйоркската стокова борса. Това беше най-високото ниво от 31 август. Контрактът се търгуваше на ниво $69.80 в 14:57 в Сингапур. Цените се повишиха с 14% тази година.

Суровият петрол тип Брент с доставка през юни поскъпна с 83 цента или 1,2% до най-високото си ниво досега – $71.40 за барел на базираната в Лондон фючърсна борса ICE.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *