Петролът се повиши до нов исторически рекорд при 75,40 долара за барел

Цената на суровия петрол се повиши до нов исторически максимум вчера по време на търговията си в САЩ, достигайки 75.40 долара за барел. В края на деня на щатските пазари ценната суровина приключи с повишение от 1.26 долара до ниво от 75.19 долара за барел с доставка през август.

Ръстът в цента на петрола стана реалност след увеличеното напрежение около Северна Корея, която осъществи тестове на далекобойни ракети и заяви, че ще продължи със зареждането на ракетните си постановки.

По време на търговията си в Азия обаче цената на суровия петрол регистрира известно понижение от затварянето в САЩ, като загуби близо 25 цента от стойността си до ниво от 74,95 долара за барел.

Анализаторите коментират, че по-нататъшна яснота за движението в цената на петрола ще се даде след изнасянето на данните за запасите на петрол в САЩ, които ще бъдат изнесени в днешния следобед.

Анализаторите прогнозират спад на запасите на петрол от 1.9 млн. барела за седмицата до 30 юни, като в същото време очакват понижение и с 1.1 млн. барела на запасите на бензин.

Понижение по време на азиатската сесия отбеляза и цената на петрола тип Брент, който загуби 21 цента от стойността си до ниво от 73.77 долара за барел с доставка през август.

Ръстът на петрола стартира преди около две седмици, откогато в резултат на геополитическото напрежение и опасенията, че растящото търсене няма да бъде посрещнато адекватно от предлагането цената на суровината се повиши с близо 6 долара.

Анализатори коментират, че към момента са направени свръхпокупки на черното злато и евентуални по-добри данни за запасите на петрол в най-големия световен потребител на суровината могат да доведат до масирани продажби и значително понижение в цената.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *