• NeoSky: Situs Resmi Slot Deposit Pulsa Tanpa Potongan 5000
  • Slot Pulsa 5000 MATUG Tanpa Potongan – Gacor dan Maxwin Mudah 2024
  • Slot Pulsa Tanpa Potongan - Gacor dan Mudah Menang
  • Петролът се понижава до 59 долара за барел в очакване на запасите в САЩ – Финансови новини

    Петролът се понижава до 59 долара за барел в очакване на запасите в САЩ

    Цената на суровия петрол завърши вчерашния ден на щатските пазари с понижение от 1.1 долара за барел до ниво от 58.93 долара за барел, след като през по-голямата част на деня се търгуваше на нива около 60 долара за барел.

    По време на азиатската борсова сесия обаче ценната суровина добави 10 цента към стойността си и отново се повиши над 59 долара за барел.

    Спадът в цената на суровината вчера стана реалност на фона на очакванията на инвеститорите за ново повишение в запасите на петрол на САЩ за изминалата седмица, като те ще бъдат оповестени днес. Анализаторите прогнозират и лек ръст в запасите на бензин.

    Същевременно от ОПЕК коментират, че картелът може да обсъди въвеждането на нови ограничения на следващата си среща през декември.

    Така цената на суровината продължава да се движи в относително тесния диапазон между 57 и 61 долара за барел от месец насам.

    Останалите петролни продукти регистрираха повишение, като фючърсите на отоплителното гориво поскъпнаха с близо половин цент до ниво от 1.6850 долара за галон, а тези на бензина се повишиха с 1.09 цента до ниво от 1.5350 долара за галон с доставка през декември.

    В доклада си за 2006 г., публикуван вчера, Международната Енергийна Агенция прогнозира ръст от 53% в енергийните нужди до 2030 г., като над 70% от повишението ще се предопредели от развиващите се страни и основно от Индия и Китай.

    В тази насока от агенцията призоваха правителствата на развиващите се страни да инвестират повече в инфраструктура в енергийния сектор, за да се избегне енергиен недостиг през следващите години.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *