Петролът стартира седмичната търговия с леко понижение

Петролът регистрира леко понижение днес след ръста от края на миналата седмица. В петък черното злато се повиши над 59 долара за барел в резултат на информация за евентуално засилване на политическото напрежение в Нигерия.

Представители на американското правителство предупредиха в петък, че някои от сепаратистките групировки планират нови атаки срещу чуждестранни обекти в делтата на река Нигер.

През последните две седмици петролът се търгува в тесен диапазон между 57 и 60 долара за барел, като според анализатори нивата са приемливи за повечето членове на ОПЕК. Според консеснусните очаквания за предстоящата среща на картела, насрочена за 15 март, няма да бъдат предприети допълнителни мерки за „затягане“ на предлагането.

Натиск в низходяща посока върху цените оказват метеорологичните прогнози, според които температурите в САЩ в края на тази седмица ще се повишат над средните стойности за последните пет години.

Днес обемите на търговия вероятно ще са сравнително ниски, тъй като пазарите в САЩ са затворени по случай Деня на президента.

По време на азиатската сесия фючърсите на лекия суров петрол с доставка през март отчетоха лек спад от 26 цента до 59,13 долара за барел. Сортът Брент се понижи с 12 цента до 58,83 долара за барел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *