„Петрол“ отново в светлината на прожекторите, макар с познат репертоар

В отворено писмо, пуснато по медиите не само до инвеститорите, но и до широката общественост, мажоритарят в дружеството Митко Събев държи да каже, че е сезирал прокуратурата за действията на другият голям в компанията – Денис Ершов.
Причина за това е информация, че Ершов и сподвижниците му са имали срещи с нотариуси, опитвайки се да удостоверят невярно обстоятелство. Става дума за Общо събрание на акционерите на Петрол Холдинг АД.
Мотивите за тези действия са същите, както и при предишния път- да се подменят по незаконен път легитимните органи на управление на холдинга и той да бъде превзет по напълно криминален начин, пише в писмото на Събев.
Той държи да е ясно, че легитимен е онзи съвет на директорите на холдинга, който е вписан в Агенция по вписванията, а през последните месеци събрание на дружеството нито е имало, нито е било свиквано, което означава, че опитите за инсценировки на такова представляват грубо нарушаване на законите.
Последното по-значително събитие с дружеството, което стигна до инвеститорите през последните месеци извън скандалите между Събев и Ершов, бе прехвърлянето на 45 млн. акции от Петрол АД на почти невръстен бизнесмен без история. Разследването на  обстоятелствата след тази сделка доведоха до заключението, че 50% от дистрибутора на горива са заложени като обезпечение в контролираната от банкера Цветан Василев ТБ Корпоративна търговска банка АД.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *