Пет поредни години продават хотел на Златните пясъци

Голяма част от хотелите, които се продават в момента в курортите край Варна, са били предлагани и през миналите години, заяви Стоян Маринов от Варненската туристическа камара. По думите му има туристически обекти, които всяка есен си търсят купувач.

Рекордьор сред е тях е например емблематичен 4-звезден хотел на първа линия, който се предлага вече пета есен, но явно няма кандидат да плати 10 милиона евро, за да го придобие. Тази година туристическият обект навършва половин век.

Друг хотел, чиято обява със снимка стои повече от две години в сайта на Форос, е Гладиола Стар. Неговата цена е 30 милиона евро. Хотелският комплекс в центъра на Златни пясъци е само на 100 м от плажната ивица. Състои се от 3 хотела, свързани с топла връзка и реновирани пред 1990, 1991 и 2004 г.

За разлика от Южното Черноморие по Северното няма изявена тенденция на разпродажба на хотели заради кризата, твърдят от туристическия бранш. Според брокери имало и доста сделки. Купувачите търсят ефективни хотели, които да им носят печалби. Луксът и броят на звездите не бил на първо място. Често предпочитат хотел с 3 звезди, който обаче има сключени договори с туроператори.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *