Пет по-спокойни туристически дестинации в Европа

Ако не се страхувате да пътувате в чужбина тази година и приемем, че ни приемат навсякъде в Европа, въпреки временното повишение на коронавирусните случаи у нас, то ето пет европейски дестинации, с по-малко тълпи, които могат да са достоен заместник на далеч по-пренаселени туристически дестинации от „Стария континент“.

Почивка на остров Санторини - хотел "Anthea Villas" 3* - чартърен ...

От 10 юли повечето европейски страни се отварят за туристи, които ще могат да пътуват до популярни дестинации като Франция, Испания и Италия, без да се налага да се карантират при пристигането си или при завръщането си.

Предаването на коронавирус все още е проблем за много посетители, така че един от начините да се избегне тълпата е да се насочите към някои от по-малките дестинации в Европа. Ето пет добри такива:

Вместо Санторини, опитайте Сирос

Известните сини покривни сгради на Санторини, които се разливат по склоновете на острова към морето, от десетилетия го превръщат в магнит за пътешествениците. За по-тихата (и по-евтина) част от гръцкия живот, на остров Сирос има смесица от красиви плажове и малки градове, които да посетите, информира infostock.bg.

„Съвсем различно е (от Санторини). Прилича на Италия … заради цветовете на острова“, казва по телефона Сина Бенчейх, управляващ директор на туристическа компания Intrepid Group, цитирана от CNBC.

Всъщност градът на хълма Ано Сирос, точно над столицата на Ермуполис, е построен от венецианците през 13 век и смесва тесни улички с дворове. Самият Ермуполис може да се похвали със сгради в пастелни цветове, мраморни площади и сцена, която е домакин на много известни изпълнения.

Плажните, Финикас и Галисас са добри, плажни опции, но ако мечтаете за повече „блясък“, Миконос е само на половин час път с ферибот.

Вместо Корнуол, опитайте Съфолк

Корнуол, в югозападната част на Англия, е британски фаворит със своите калдъръмените села и сърф плажове.

Но по-малко посещаваният Съфолк, в източната част на страната, също има великолепни селски райони и красиви градове – и е възможно да се сърфират вълните на по-известни плажове като Lowestoft и Walberswick.

Районът може да бъде по-малко пренаселен през това лято, според пазарните наблюдатели.

„Когато провеждаме проучвания сред клиентите си, хората се сещат да отидат до Корнуол или (други) известни английски (места) като Peak District…, но не непременно Съфолк“, каза Бенчейх в телефонното интервю за CNBC.

Intrepid добави Suffolk като дестинация, за да даде на хората алтернатива на по-известните английски места, където гостите могат да отседнат в юрта на ферма, да посетят местно лозе и да направят поход сред природата през нощта.

Саутуолд е един от най-живописните морски градове на окръга, с редицата си от цветни плажни колиби, викториански кей и пивоварна Adnams, която работи от 1872 г. Adnams управлява и хотел Swan в Саутуолд.

Вместо Лисабон, опитайте Порто

Миналия месец министърът на външните работи на Португалия Аугусто Сантос Силва заяви пред вестник Observador, че „туристите са добре дошли в Португалия“ и хората, които летят до там, няма да бъдат карантирани, въпреки че пътниците трябва да проверяват правилата, които са динамични.

Порто е по-улегнала алтернатива на Лисабон, макар че и двете споделят криволичещи калдъръмени улици, сгради, покрити с цветни плочки и крайбрежно местоположение. Река Дуро минава през Порто – отделяйки го от сестринския град Вила Нова де Гая – където известното пристанищно вино на страната може да се опита на различни тераси на кафенетата.

Порто | Чудесата на Европа

За различен изглед към града, посетителите могат да изкачат моста на Арабида, извисяващ се високо над река Дуро, с гледка към стария град и към океана. Алпинистите трябва да направят предварителна резервация.

Вместо Париж, проучете района около Бордо

Джефри Кент, основател и съпредседател на луксозната туристическа агенция Abercrombie and Kent, препоръчва Бордо като алтернатива на френската столица.

„Положението му на юг означава, че времето е по-добро и също така има много, което да предложи на посетителите – от дегустация на вино до рай за сърфистите“, каза той по имейл за CNBC.

Кент подчертава катедралата на Свети Андрей в Бордо като задължителна забележителност, където посетителите могат да получат панорамна гледка от нейната камбанария (проверете ограниченията преди да посетите).

Бордо – перлата на френските океански брегове | Момичетата от града

На около час път с кола от Бордо е укрепеният средновековен град Свети Емилион, който е заобиколен от повече от 900 производители на вино. Самият град си струва да се посети заради подземната си църква, на повече от 1000 години, докато Шато Ла Доминик е винарна и ресторант, проектиран от Жан Нувел, на кратко разстояние с кола.

Вместо Тоскана, опитайте с Бърда, Словения

Тоскана е популярна и с право – тя е дом на Флоренция, Сиена и винения регион Кианти. Но за по-малко пътуващи, регион Бърда предлага тиха почивка в Словения между Средиземноморието и Алпите.

„Известна като „Словенската Тоскана“, тази сравнително непозната част на света има невероятна гледка… и предлага невероятна средновековна архитектура“, каза Кент пред CNBC.

Dolinom Soče, 30.08. – 01.09.2019 | PD Psunj

Посетителите могат да останат в местните ферми и да се насладят на домашно приготвена храна, домашно вино и грандиозен туризъм. Има и 170 мили колоездачни маршрути, които поемат във винена страна, както и малки села.

За вкус на града, столицата на Словения Любляна е на около 75 мили, със своя 900-годишен замък, барокова катедрала и Zmajski Most (Драконов мост) – а центърът е освободен от автомобилно движение.

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *