Пет съвета при избора на кредит

През последните години разнообразието от кредитни продукти у нас става все по-голямо. Само допреди десетина години българите, нуждаещи се от заем, имаха много ограничен избор, докато днес алтернативите са наистина много – със или без поръчители, доказване на доходи, както и с най-разнообразни срокове за погасяване.Пет съвета при избора на кредит.

Резултат с изображение за кредит

Всичко това от своя страна усложнява избора на потребителите, които все по-трудно взимат решение кой е най-подходящия продукт за тях.

За да ги подкрепи при избора на най-изгоден кредит, българската онлайн платформа vsichki-krediti.com е разработила елекронен кредитен калкулатор, който отчитайки месечната лихва, размера на желания кредит, срока и вида на погасителния план, както и банковите такси, изчислява финално каква ще бъде общата похарчена от потребителя сума, с всички включени комисиони, такси и лихвен процент, информира infostock.bg.

„Нашата цел беше да създадем един наистина полезен за българските потребители уебсайт, който може да ги преведе през тази сложна материя и да ги информира за различните алтернативи, помагайки им в крайна сметка да получат най-доброто предложение, изцяло съобразено със специфичните им необходимости“ – споделя Радостин Валеов, представител на единствената у нас онлайн платформа, специализирана в откриването на най-изгодните кредитни услуги. Той изброява и петте най-важни съвета при избора на кредит:

1. Определете каква сума наистина ви е необходима сега и каква сума можете да си позволите да върнете

Дори да получите одобрение за по-голяма сума, изтеглете такава, която отговаря на конкретните ви нужди в момента. Колкото по-голяма сума усвоите, толкова по-висока ще е лихвата и крайната цена, която ще платите.

2. Сравнете аналогични продукти от различни компании

С цел привличане на клиенти организациите предлагат все по-изгодни условия по отношение на лихви и такси. Използвайте онлайн кредитнитния калкулатор на vsichki-krediti.com, за да сравните предложенията на едни от най-изгодните топ предложения, предлагани от доказани кредитни компании.

3. Помислете дали можете да изберете по-кратък период за връщане на заема

Колкото по-кратък срок на изплащане на кредита избере клиентът, толкова по-изгодно ще бъде за него, тъй като лихвата ще бъде по-малка. Освен това при забавяне на кредитните вноски и неспазване на установените договорни отношения от страна на клиента, банката налага наказателни лихви, които допълнително оскъпяват кредита.

4. Бързите заеми без обезпечения излизат най-скъпо

Основната специфика на бързите кредити е улеснената процедура по кандиндатстване и почти светкавичното одобрение. Времето за обработка на кандидатурата рядко надвишава 30-40 минути, а някои компании разглеждат документи и през почивните дни. Заради бързата и улеснена процедура по одобрение този тип кредити са едни от най-предпочитаните. По правило обаче те имат най-висока лихва и оскъпяване.

5. Четете внимателно договора с кредитодателя

За кредитополучателя е много важно преди да подпише договора за кредит, да се запознае не само с погасителния план и с това какви са размерът и срокът за погасяване на вноската. Той трябва да я наясно и с всички допълнителни такси, които ще бъдат включени в договора – първоначална такса, такса по кандидатстване, такса обработка на информацията, месечни такси, месечни такси за управление, годишни такси, годишни такси за управление и др.

 

 

 

infostock.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *