ПИБ купи „Ремотекс“

Първа инвестиционна банка(ПИБ) плати на търг сумата от 8,893 милиона лева истана собственик на основната част от активите нафалиралото дружество„Ремотекс“в Раднево, съобщава БНР. Банката е кредитирала предприятието за ремонт на тежка минна техника с близо 16 милиона лева и сега ще може да си върне половината от тях.

Банката е била единственият участник в търгакато най-големия кредитор на фалиралото предприятие. Той е проведен в Районния съд в Раднево.

Заради задължениякъм Националната агенция по приходите (НАП)част от активите на „Ромотекс“ не са продадени. В случай, че и те бъдат продадени, пак ще отидат към най-големия кредитор, а не за изплащане на заплатите на работниците.

„Ремотекс“ дължи 19 работни заплатиили между 6000 и 20 000 левана всеки от 680-те работницивъв фирмата, обясни лидерът на КНСБ е Раднево Бойка Боева. За тези суми са заведени стотици дела. Шансовете на работниците да ги получат обаче са минимални.

Следващата седмицаот синдиката ще искат среща със собствениците на регистриранотоминалата седмицаново дружество „Ремотек М“ ООД, създадено от мажоритарния собственик на „Ремотекс – Раднево“ гръцки гражданинЙоаннис Гиофкос и „Минстрой холдинг“ АД на Николай Вълканов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *