Пилешкото месо се инжектирало с разтвори, придаващи маса

 
По думите на министъра консумацията на тези разтвори не би трябвало да причинява нищо, „но когато си купувате пилешко, вие трябва да получавате такова“. „Имам информация, че малки разфасовки съдържат до 40% от тези разтвори. Предстои проверка, а инициативата за нея идва от българската браншова организация. Не трябва да дискредитираме качеството на пилешкото месо“, добави Найденов.
Според земеделския министър не е добро и качеството на хляба, който ядем: „Използва се нискокачествена пшеница, в която, за да бъде подобрена, се добавят оцветители, сол, стабилизатори и т. н. Още другата седмица ще поканим хлебопроизводителите да обсъдим стандарта за хляба. Казвам най-официално: имаме проблеми с качеството на хляба. Затова трябва да наложим стандарт“.
В четвъртък, заедно с европейския комисар по здравеопазване и защита на потребителите Джон Дали, ще бъде даден стартът на Агенцията по храните, а в сряда ще бъде приет нейният устройствен план от Министерския съвет. Тя ще контролира безопасността на храните по цялата верига.

 
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *