Пиреос Банк с 219 млн. евро печалба за полугодието

Бизнесът на Групата Пиреос расте с ускорени темпове, като през първата половина на 2007 година бе отчетен 49 % ръст в печалбата до 219 милиона евро, съобщиха от пресцентъра на финансовата институция.

Кредитите се увеличават с 37%, а депозитите с 25% сравнено със същия период на миналата година. Увеличението на кредитния портфейл за шестте месеца е 4,7 милиарда евро, което е почти равно на ръста за цялата 2006 година.

В края на юни 2007 година общите активи на Групата се увеличават с 40% до 37,3 милиарда евро, сравнено с 26,6 милиарда в края на юни миналата година. Кредитният портфейл отбелязва значителен ръст от 37% на годишна база, достигайки в края на периода до 25,5 милиарда евро.

Ипотечните кредити се увеличават с 29% на годишна база до 5,03 милиарда евро. Потребителските кредити растат с 33% и достигат 3,6 милиарда евро в края на периода.

Кредитите за малки и средни предприятия в страните от Групата се увеличават с 46% до 11,2 милиарда евро в края на юни 2007 година, сравнено с 7,7 милиарда година по-рано.

Качеството на кредитния портфейл е значително подобрено като проблемните кредити съставляват само 2,11% от общия портфейл, намаление от 82 пункта.

Кредитния портфейл от международните операции на Пиреос Груп отбелязва изключителен ръст от 93% на годишна база като достига 4,28 милиарда евро кредити. Депозитите растат с 44% до 2,9 милиарда евро или 14% от общо депозитите в Групата.

Пиреос Груп обяви сключването на Меморандум за разбирателство с ING Group за ексклузивно представителство на банковите и застрахователните продукти на холандската група за период от 10 години. В клоновете на Пиреос Банк Гърция ще се предлагат живото-застрахователните продукти и пенсионните схеми, като в мрежата на ING ще се предлагат банковите продукти и услуги на Пиреос Банк, поясниха от пресцентъра на институцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *