Пият българско розе в Сен Тропе и Монако

Българското розе набира все по-голяма популярност, увеличава се и износът към атрактивни дестинации като Сен Тропе и Монако.

В интервю за „Дарик радио“ директорът на Изпълнителната агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев отчете, че в разгара на летните месеци значително се е повишила и консумацията на бяло вино, родно производство.

„Повишена е консумацията действително на бялото вино, но и не само на бялото. В последните 2-3 години има една модерна тенденция, не само в Европа, но и в останалия свят. Розето също набира скорост като предпочитания за летните месеци в горещините. И общо взето, може би до 1-2 години, смятам, че ще изравни като количество бялото вино”, обясни Коев.

По думите му българското розе набира скорост и за втора поредна година се търси и се консумира в едни от най-големите и скъпи курорти по Средиземноморието.

В остров Сардиния, а тази година – и в Сен Тропе, в Монако, в Кан, в Ница има доста силно присъствие на българско розе, което се продава там на главозамайващи цени.

„В крайна сметка, след като са го оценили и поръчали и повишаваме износа за тези дестинации, това е един много добър атестат за българското производство”, допълни инж. Коев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *