Платили откуп за Киров, бизнесмени в истерия

620 000 евро откуп платили роднините на бизнесмена Киро Киров. Парите са предадени на похитителите в нощта срещу неделя близо до София, съобщава вестник „Стандарт“.
Синът на бизнесмена Иван Киров успял от втори опит да плати исканата сума. 73-годишният Киро Киров обаче все още е в неизвестност. До 20 часа снощи нямаше информация за освобождаването му.
Похитителите прибрали парите с кука от мост над магистрала „Тракия“. Синът закачил сака с пачките на указаното място и бандитите го издърпали. В следващата секунда се чуло свистене на гуми и тъмносин джип БМВ Х5 изчезнал с мръсна газ. Полицията установила по-късно, че е с фалшива бургаска регистрация. Антимафиотите, които пазели акцията, не успели изобщо да реагират.
Масова истерия за личната им сигурност е обхванала не само едрите, но и средните бизснесмени у нас след отвличането на Киро Киров, пише на свой ред вестник „24 часа“. Стотици предприемачи звънели на пожар в по-големите охранителни фирми, като искали денонощна професионална лична охрана, съобщиха управители на водещите дружества в тази сфера. Заради психозата, че всеки може да бъде отвлечен, професионални гардове търсели вече не само натрупалите 50 или 100 милиона печалба за последните години, а и бизнесмени от среден калибър, чиито авоари са под 5 млн. лв., твърдят охранители.
„При нас идват много клиенти, които нормално са притеснени от ситуацията, и ни казват: „Искам 10 човека да бдят край мен, още по 10 за съпругата и децата ми“, обяснява генералният мениджър на „ВИП секюрити“ Атанас Симеонов, цитиран от вестника. За да ги приземят, експертите в сферата на сигурността разясняват, че ако се наемат гардове на килограм, цената на охраната ще скочи в почти космически размери.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *