Платиха 7,2 милиона евро за апартамент в Милано

Мансарден апартамент за 7 225 000 евро беше продаден в Милано, съобщи вестник „Кориере дела сера“. Това е най-скъпият апартамент,регистриран на пазара на недвижимо имущество в Италия през втората половина на 2007. Апартаментът се намира в зоната на Porta Venezia в Милано. Той е разположен върху 390 кв.м. и има тераса с изглед към парк.
В Рим най-скъпият продаден апартамент напоследък се намира на централната улица Corso Vittorio, където притежава сграда-палат и Силвио Берлускони. Въпросният римски апартамент беше продаден за 5,8 милиона евро. Според изследване за пазара на луксозно имущество, осъществено от Tirelli & Partnerи Nomisma, в Милано се регистрира значително раздвижване в тази сфера, поне що се отнася до цените. Само за 6 месеца цените на луксозното недвижимо имущество са набъбнали с 6,7 %, докато в Рим това покачване е само от 1,6 %. В Миланоапартаментите в ценниисторически сградивървят по 14 500 евро на кв.м., докато в историческия център на Рим те се харчат по 11 000 евро на кв.м.
Вечният град е обаче първенец в привличането на купувачи от чужбина. Те съставляват 10 на сто от клиентите на луксозно имущество. В Милано чужденците са само 2 на сто от този вид клиенти. Бизнесът сценни къщи съставлява само 1 % от пазарана недвижимо имущество в Италия. „От десетилетия насам в Италия вече не се строятценни сгради, затова пазарът на този вид имущество е второстепенен. Ясно е, че с толкова малко предлагане цените на този вид пазар не могат да спаднат“, казва шефът на Tirelli & Partner Марко Тирели. За неособено добрите времена, които изживява в момента пазарът на луксозно имущество в Италия, спомага и фактът, че е доста удължен периодът на осъществяването на самата покупко-продажба. От 5,5 месеца преди той е станал 8 месеца сега. По-добре върви пазарът на отдаването под наем на недвижима собственост. За наем на къща в Милано се плаща средно по 200-500 евро на кв.м. годишно, докато за Рим тази цена е 260-440 евро годишно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *