Пловдивският бизнес представя инвестиционни проекти на изложение в Китай

Инвестиционните проекти на Пловдив и региона ще бъдат представени на изложението Overseas Investment Exhibition /COIE/в китайския град Шънджън. То ще бъде открито от зам.-кмета на Пловдив инж. Димитър Кацарски и ще продължи от 27 до 29 юни.

Изложението е фокусирано върху китайски инвестиции в чужбина, което е част от новата стратегия на китайското правителство. Във форума участва 11-членна българска бизнес делегация.

През март бе подписан договор за побратимяване на Пловдив, най-старият жив град на Европа, и Шънджън, най-младият китайски мегаполис. В Шънджън през 1980 г. е основана първата специална икономическа зона и от малко рибарско селище в момента градът е един от двигателите на китайското икономическо чудо и лицето на съвременен Китай.

Предварителните прогнози сочат, че изложението ще бъде посетено от над 100 000 души.
Участието на нашата делегация се осъществява с помощта наБългаро-Китайската асоциация за бизнес развитие, която е в основата напобратимяването на двата града и чийто партньор – CCPIT Шънджън ( Съвет за насърчаване на международната търговия) е организатор на панаира.

По време на визитата в Китай ще се проведе и първата среща на постояннатаработна група, в която са представители на общините Пловдив и Шънджън,Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие и CCPIT Шънджън. Нашатаделегация ще се запознае и с бизнеса в индустриалните зони на мегаполиса.

Организирана е и среща на проф. Михаил Петров, директор на Техническиуниверситет – София, филиал Пловдив, спрезидента иръководството на Политехническия университет вШънджън, един от най-реномираните китайскиуниверситети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *