Пловдивски съд ще гледа делото срещу Цветан Цветанов

Конкретният повод за делото бяха две интервюта на министъра, в които той обвини Тодорова, че обслужва интересите на организираната престъпност, защото е забавила мотивите за осъдителната присъда на Васил Маникатов.
 
В жалбата си Тодорова твърди, че Цветан Цветанов е разгласил неверни и позорящи я обстоятелства, както за работата й като съдия, така и за дейността й на председател на Съюза на съдиите. Некачествен презапис на интервю на вътрешния министър, дадено за Би Ти Ви стана причина за отлагането на делото през юни. Тогава вещото лице, определено да извърши дешифровка на интервюто заяви, че на предоставения му носител записът е бил негоден. Затова и съдът поиска за днешното заседание медията да осигури качествен носител.
На двете заседания в Пловдивския районен съд до момента Мирослава Тодорова и Цветан Цветанов не присъстваха и бяха представлявани от адвокатите си. Делото срещу вътрешния министър попадна в Пловдив, след като Върховният касационен съд прецени, че то не трябва да се гледа в Софийския градски съд, тъй като Мирослава Тодорова работи там, а семейна приятелка на Цветанов с негово съдействие оглави този съд след шумен скандал в медиите.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *