Пловдив с три национални награди от “Студент на годината”

Три приза от националните награди “Студент на годината” бяха присъдени на младежи от пловдивските висши училища по време на тържествената церемония в столичния Военен клуб. Рекорден брой от 13 младежи от вузовете под тепетата се състезаваха за авторитетния приз. Успех от 5.96 и куп авторитетни награди, сборници и музикални албуми изстреляха на върха в категория “Изкуства” второкурсника по дирижиране на народни състави Никола Гурбанов.

Възпитаникът на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство е съавтор на два музикални албума и носител на званието “Дарование на 2012 година”. Талантливият младеж има зад гърба си записи с народния оркестър на БНР и самостоятелен албум за народни песни. Автор е на сборник за народни песни с клавирен съпровод и на монографии. Фаворит в категория “Педагогически науки” се оказа Маги Качакова от биологическия факултет на Пловдивския университет. Младата дама е четвъртокурсник със среден успех 5.69.

По регламент организаторите на събитието от Националното представителство на студентските съвети връчват и приз за чуждестранен студент. Тази година той бе присъден на гърка от Медицинския университет в Пловдив – Константинос Линдос. Третокурсникът по медицина владее четири езика, участвал е в национални студентски форуми с разработки, има и дисертация по статистика. Всички номинации са излъчени от студентските съвети на съответното висше училище и заверени от ректора. Освен парични награди, отличените ще получат оферти за платени стажове у нас и в чужбина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *