Плугчиева: Магистрала „Люлин” се превърна в символ на успеха ни

За една година направихме наистина много, направихме пълно саниране на пътния фонд – така вицепремиерът Меглена Плугчиева коментира отмяната на забраната на ЕК за строителство на пътища по Оперативна програма „Регионално развитие“ и Оперативна програма „Транспорт“, с което бяха освободени 1,250 млрд. евро, предназначени за пътища.

„За една година направихме промяна на закона за пътищата, преструктуриране на бившия Фонд „Републиканска пътна инфраструктура“, промяна на целия ръководен състав, създаване на надзорен съвет, смяна на контролни механизми. Едно пълно саниране на този фонд, който имаше скандална слава и поради който имаше и тази забрана и рестрикции от Европейската комисия за недопускане сключване на договори“, обясни Плугчиева.

„След като изпълнихме всички тези ангажименти, които бяха проверени както от независими одитни комисии, така и от ЕК, едва сега стигаме до вдигане на резервите от страна на Еврокомията. Имаме основание да бъдем доволни“, каза още вицепремиерът Плугчиева, като отрече това да има нещо общо с предизборния период, в който се намира страната ни.

По думите на Плугчиева Автомагистрала „Люлин“ от символ на неуспеха на България се е превърнал в символ на успеха й от включванетона страната в ЕС.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *