Плугчиева спира приватизацията на гребната база в Русе, връща я на общината

Вицепремиерът Меглена Плугчиева настоя с писмо до Министерството на земеделието да бъде спряно решението за продажбата на Гребната база в Русе, която е част от материалните активи на „Напоителни системи” ЕАД, съобщиха от екипа на вицепремиера.
Решението на съвета на директорите на държавната фирма с председател зам.-министър Бюрхан Абазов от 23 март е, имотът с площ 6548 кв. м да бъде продаден чрез търг с първоначална цена 504 180 лв. при условие, че Министерски съвет одобри такава продажба. При вземането на решението за продажба чрез търг Бюрхан Абазов вече е бил информиран за предложението на община Русе имотът да бъде общинска собственост с цел базата да се ползва по предназначение.
В писмото си вицепремиерът окачествява като абсурдно вписването на Гребната база в активите на „Напоителни системи” ЕАД. Меглена Плугчиева отбелязва, че заради този факт е забавено прехвърлянето на имота към общината, което е възпрепятствало развитието на този спорт в Русе, тъй като Гребната база в лесопарк Липник е била част от целия спортен комплекс.
„С оглед факта, че община Русе вече е поискала прехвърлянето на Гребната база в лесопарк Липник към нея, както и в защита на обществения интерес, категорично настоявам Вие като министър на земеделието да разпоредите преразглеждане на решението на Съвета на директорите на „Напоителни системи” ЕАД, с което се дава съгласие за продажба на имота по реда на Закона за приватизация и следприватизационен контрол, както и предприемане на действия за нейното прехвърляне на община Русе”, посочва вицепремиерът Меглена Плугчиева в писмото.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *