Победители в конкурса „Млад Икономист“

Провежданият вече за четвърти път конкурс „Млад икономист” приключи на 11 юни 2008г. – деня на икономиста, с връчването на наградите на победителите.
Започнал през 2005 г. с 29 участници тази година в конкурса се представиха 127 доклада на 179 участници от 14 университета, 16 фирми и 24 гимназии от цялата страна. За първи път участниците бяха разделени в 2 категории: – за студенти и работещи до 35 години, и за ученици от средните икономически училища.
Рецензентите доц. д-р Румяна Нейкова, преподавател в Габровския Технически университет, и доц. д-р Иван Николаев бяха доста затруднени да излъчат най-добрите работи сред толкова участници, но показателите за оценка са категорични –оценяват се съдържателност, научен подход, оригиналност и стил на изложението. Сред участниците в първата категория – студенти и работещи до 35 години – първа награда получи Роман Радостинов Стефанов от ИУ-Варна. Втората награда бе за двамата братя от Димитровград Славчо Атанасов Тодоров, студент в УНСС, и Тодор Атанасов Тодоров, студент в Стопанска академия „Д.А. Ценов” – Свищов, представили се с обща разработка. На третото място се класира Васил Пламенов Караиванов от стопанския факултет на СУ „Св. Кл. Охридски”. Сред получилите четвърта поощрителна награда е колективът на ИП „Популярна каса 95” АД Любомир Ламбрев, Емилия Каменова, Станислава Барутчиева, Михаил Исаклиев и Радко Узунов, както и Ина Ангелова от Враца.
Сред учениците първата награда бе за Деница Иванова Пройкова и Шенгюн Шукри Хамил от Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски” от Велико Търново. Втора награда получи Радина Георгиева Иванова от Държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев” – Свищов, а трета – Камен Илиянов Илиев от Старопрестолна гимназия по икономика – Велико Търново. С поощрителна четвърта награда бяха отличени 6 доклада с общо 10 автори.
Наградите на победителите бяха връчени от председателя на Народното събрание Георги Пирински и от председателя на Управителния съвет на Съюза на икономистите в България проф. д-р Делчо Порязов. Конкурсът се организира от Съюзът на икономистите в България; Икономическият институт на БАН; Университетът за национално и световно стопанство – София; Стопанската академия „Д.А.Ценов”-Свищов, Бургаският свободен университет, Европейският колеж по икономика и управление – Пловдив и Националната финансово-стопанска гимназия – София и неговите награди са престижно отличие за младите икономисти в страната.
financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *