Повторна рецесия дебне части от световната икономика

Акциите вероятно ще продължат спада си и ще изгубят още 20% от стойността, тъй като световната икономика отслабва. Това паказва анализът на икономиста Нуриел Рубини, който в последно време прави все по-негативни оценки и прогнози.

По-рано през деня пък известният като DOW-теоретикът Ричард Ръселскандализира инвеститорите с призива си спешно да се продава всичко.
Корекцията на пазара, слабостта на еврозоната и забавянето на икономиката в САЩ и другите развити страни ще направи нещата още по-трудни за инвеститорите през следващите месеци. Има части от световната икономика, които са изправени пред риска от повторна рецесия. Отсега нататък нещата ще се влошават, каза Рубини.
Цените на акциите и на суровините ще се понижат и инвеститорите могат да се чувстват в безопасност влагайки в кеш или да търсят други убежища. Според него съществува също и регулаторен риск, тъй като не се знае какви ще се точно финансовите реформи.
След това инвеститорите трябва да се съсредоточат върху изкупуване на дългове на страни, които са икономически стабилни.
Освен в кеш, бих инвестирал и в краткосрочни държавни облигации на страни, които нямат сериозни проблеми с дълговете си, като Германия и може би Канада, както и няколко други развити икономики, чието финансово здраве е добро, каза още Рубини.
Що се отнася до Европа, той призова за решаването на дълговите проблеми на Гърция и другите закъсали страни. Това, което трябва да направим, е ясно. Трябва да повишим данъците и да намалим разходите. В противен случай сме изправени пред катастрофа,подчерта той.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *