Подчинени на Дянков все пак взели премии

12 експерти от Министерство на финансите са получили повече от една заплата, като „целеви награди“.
Изплащането на добавките е станало по личното разпореждане на финансовия министър Симеон Дянков, съобщи bTV.
Пресцентърът на Министерство на финансите първоначално не даде официална информация, но след направена нарочна проверка потвърди, че е имало такива плащания.
Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков обясни, че наградите са разпоредени още в началото на декември. „Това са за служители в бюджетните ни дирекции, които се справиха много добре с бюджета. Знаете, че това е първата година, в която бюджетът се прие и постановлението за бюджета вчера всъщност мина през Министерски съвет. Това са главно младши експерти и експерти, които работиха денонощно особено ноември и началото на декември, за да можем да го вкараме бюджета в Народното събрание на време. Около 10-12 души са това, заслужават“, каза Дянков.

На въпрос дали той и заместник-министрите фигурират в тази заповед министър Дянков отговори така: „Нито аз, нито зам.-министрите, няма въобще управляващи директори, началници отдели, зам.министри и министри не са част от това. Парите са няколко хиляди за тези 10-12 човека общо“.

Министърът така и не уточни точно какъв е размерът на „целевите награди за всеки един експерт“. От пресцентъра разкриха само, че заплатата на началник на отдел в министерството според стажа достига до 600 лева, а на директор на дирекция до 900 лв. Министър Дянков отклони въпроса дали премиерът знае за това негово решение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *