Поевтиняващите имоти на Острова готвят бум на хората, които живеят сами

Броят на домакинствата от само един човек във Великобритания ще нарасне с близо 2 млн. до 2019 г. заради желанието на младите хора да живеят сами, сочи доклад на застрахователното подразделение на Lloyds TSB.
През последните години са наблюдаваше застой в тенденцията към увеличаване на домакинствата от един човек след огромно нарастване на броя им между 1971 и 2001 г.
Експерти прогнозират, че тенденцията вероятно ще се възстанови през следващото десетилетие, защото пониженията на цените на жилищата правят желанието да живееш сам финансово възможно.
Проучване сред стотици пълнолетни британци под 35 години открива, че все повече от тях искат да живеят сами, за да имат по-голяма лична свобода и пространство.
В лондонското Сити и в Уестминстър над половината от жилищата имат само по един обитател. До 2019 г. се очаква в две от всеки три жилища в Ситото да живее по един човек.
„Проучването ни дава вълнуващ поглед към социалните промени във Великобритания и ни разкрива, че формата на домакинствата се променя по начин, който би изумил предишни поколения“, коментират от компанията, цитирани от Telegraph.
Данните излизат само дни, след като от националната статистика на страната прогнозираха, че четири от всеки десет жилища на Острова ще се обитават от по един човек след 20 години.
Броят на британските домакинства от един човек ще се увеличи от 6,8 млн. през 2006 г. до 10,9 млн. през 2031. Това означава, че около 18% от англичаните ще живеят сами спрямо 13% през 2006.

investor.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *