Позитивен старт на пазара на акции на Уолстрийт

Пазарът на акции на Уолстрийт отваря с добро повишение, тъй като инвеститорите реагират с риск-апетит на поредните добри икономически данни от Китай и Япония.

На този етап се игнорират опасенията за предстояща военна офанзива срещу Сирия и несигурността относно бъдещето на политиката на парични стимули на Фед след петъчните по-слаби данни за работната заетост в САЩ през август.

Индексът на „сините чипове“ DJIA се повишава с 0,62%, широкият индекс S&P500 с 0,58%, а технологичният индекс Nasdaq с 0,68%. В края на петъчната търговия фондовият пазар на Уолстрийт приключи без съществени промени спрямо нивата от четвъртък, след като в началото на търговията имаше доста солиден първоначален спад, провокиран от изявлението на руския президент Путин, че неговата страна ще окаже подкрепа на Дамаск, в т.ч. и въоръжена, ако Сирия бъде нападната.

В подкрепа на днешното възходящо движение е доброто повишение на акциите на Apple с 1,36% към 505 долара за акция преди технологичният гигант да оповести две нови версии на iPhone до края на седмицата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *