Полицаите искат 50 на сто по-високи заплати

Полицейските синдикати поискаха увеличение на заплатите с 50 на сто.“Разбираме, че държавата е в криза и няма пари. От друга страна е интересно как няма пари, а се намират. За това твърдим, че МВР не харчи рационално“, заяви председателят на УС на синдикалната федерация на служителите в МВР Галентин Грозев, цитиран от БТА.

Според него уравновиловката в момента облагодетелства висшестоящите служители в МВР. В ръководството има прекален брой хора, съкращаването трябва да започне от там и след това да се тръгне по областните дирекции, смята синдикалистът. По думите наГрозев от всички години на прехода сега са „най-лошите дни за МВР“. „И това е във всякакъв аспект. Никога МВРне е оставяно на такъв произвол, какъвто е сега“, каза още той.

По думите му системата не може да бъде като мастодонт, който да си шляпа и да хвърля кал наляво и надясно. Той съобщи, че четирите протеста на синдикатаса стрували под 20 хиляди лева. Парите са били осигурени от членския внос, който синдикатът събира всеки месец. „Но, мога да кажа,че ние управляваме портфейла на организацията си по-добре, от колкото МВР неговия си“, каза Грозев.

От парите, които събираме от членски внос се помага за адвокатска защита на колеги, при здравословни проблеми, при проблеми от местно естество, посочи той.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *