Полицаи, данъчни и майки на протест

Полицаи, надзиратели в затворите, данъчни служители, майки и пенсионери се очаква да се съберат днес на протест пред Народния театър срещу антикризисните мерки, обмисляни от правителството.
Протестът на полицаите ще е под мотото „Да върнем МВР на хората“. Te настояват за по-високи заплати, повече техника и редовно заплащане на извънредния труд. Служителите на МВР ще протестират срещу предложението на правителството държавните служители да плащат сами осигуровките си. Те са и против идеята да се намалят от 20 на 6 обезщетенията им при напускане на МВР. Очаква се на протеста да присъства и вътрешният министър Цветан Цветанов.
Данъчните също се вдигат на протест заради предложението на правителството държавните служители вече да плащат здравните и социалните си осигуровки. В декларация данъчните казват, че „намеренията на управляващите ще намалят заплатите им с 12 процента. Те са преди всичко популистки, не почиват на правилна преценка на икономическата реалност и противоречат на философията на държавната служба“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *