Полицаи задържаха трима мъже за изнудване

Трима казанлъчани са задържани за изнудване на казанлъшки бизнесмен с 15 000 лева. Мъжете заплашвали бизнесменът и семейството му. Служители на сектор „Борба с организираната престъпност“ при Областна дирекция на МВР Стара Загора са задържали тримата мъже, на възраст между 25 и 26 години, за изнудване и рекет.

Седмица преди акцията на полицията, тримата са изготвили и изпратили заплашително писмо с букви, изрязани от вестник, до 47-годишен казанлъшки бизнесмен. Мъжете го изнудвали за сумата от 15 000 лв. През следващите дни лицата продължили да изпращат на тъжителя SMS-и, с които заплашвали него и семейството му. Определили му среща по пътя за връх Шипка, където да подхвърли исканата сума на допълнително посочено от тях място.

Тримата мъже не са криминално проявени, не са се познавали лично с тъжителя и не са имали с него неуредени взаимоотношения. По случая е образувано досъдебно производство. На тримата са повдигнати обвинения за извършени престъпления по чл. 214 във връзка с чл.213а от НК и са задържани за 72 часа. Работата по случая продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *