Полицаи и железничари на протест днес

Днес полицаи и железничари организират протести в София и Горна Оряховица. Исканията на едните са за законодателни изменения, които да инкриминират посегателствата срещу полицаи, а другите искат да си получат заплатите.
След няколко протести встолицата и в цялата страна, които преминаха под формата на „пушене на цигари” и „пиене на вода”, днес полицаите отново излизат на мининг. Този път те стартират национална подписка за законодателни изменения, които да инкриминират посегателствата срещу полицаи при изпълнение на служебните им задължения.
Очаква се в 12 часа пред църквата „Света Неделя“ вСофия да се съберат хиляди служители на МВР.
Освен това инициативата е и в подкрепа на осъдените за смъртта на Ангел Димитров-Чората антимафиоти от Благоевград.
Представители на Федерацията на полицейските синдикати, която организира митинга, са осигурили безплатен автобусен транспорт от няколко града в Благоевградска област.
Ангел Димитров-Чората почина в Благоевград при задържането му по време на полицейска акция. Участвалите полицаи са осъдени на общо 82 години лишаване от свобода.
В 11 часа в Горна Оряховица пък започва насроченият протест на железничарите заради забавеното изплащане на заплатите им. Това заяви пред Дарик Петър Бунев – председател на Синдиката на железничарите в България. Той допълни, че споразумение между синдикатите и Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията не е постигнато.
В петък министърАлександър Цветковсе е срещнал с тях и е дал обяснение за забавените заплати на служителите на БДЖ и Националната компания „Железопътна инфраструктура“. Като главна причина той е изтъкнал финансовата криза, заяви още Бунев.
Предложението, което Цветков е направил относно изплащането на забавените заплати обаче не е удовлетворило синдикатите и именно затова те ще проведат днешния протест.
Близо 300 души се очаква да се включат в протеста на железничарите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *