Полицаи отново били и душили ”агресивен” мъж?

Бивш служител на Гранична полиция се е оплакал в Районна прокуратура-Бургас, че е малтретиран без основание по време на операция „Шейховете”. Николай Петров Стоянов, койтов момента е емигрант в САЩ,по време на акцията срещу кражба на гориво миналия четвъртък вечертабил спрян от пътен патрул край парк „Росенец” в Бургас, съобщи Дарик радио.

По думите му, показал всички лични и на автомобила си документи, а на въпроса има ли оръжие отговорил утвърдително и показал разрешителното за него, като бивш полицай. Стоянов разказва, чемеждувременно около колата се събрали много неуниформени полицаи, облечени в черни тениски и тъмни панталони. Когато излязъл от колата, един от тях започнал да го души, а друг“много едър мъж” го ударил с няколко юмрука в лицето.

Пострадалият успял да се отскубне ивлязъл в колата си. На въпроса защо го бият, му казали, чеизглежда агресивен. След известно време полицаите върнали всички документи и оръжието на Стоянов. Той записал номера на служебния автомобил и името на служителя, който го бил -Цветан Хамбарлиев от Бургаската жандармерийска част.
Пострадалият е подал жалба в прокуратурата и заяви, че иска биячът да бъде уволнен, а останалите мъже– наказани.
„В полицията не е постъпила жалба и затова тя не може да се самосезира. Когато и ако пристигне, ще бъде направена служебна проверка на изнесените от гражданина факти, след което ще бъде взето решение за евентуално дисциплинарно наказание”, обяснихаотОбластна дирекция на МВР в Бургас. Оттам обаче потвърдиха, че в бургаската жандармерия има служител на име Цветан Хамбарлиев.
На 23 юли полицаи от Кърджали удариха по главата млада жена, след като нахълтаха в дома на сечейството й. Първоначално от МВР обясниха, че е станала грешка, но след това лично вътрешният мнистър Цветан Цветанов защити действията на униформените и директно обвини на прима виста, чеуж братът на пострадалата бил замесен във сводничество.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *