Половин милион долара осигурява САЩ за иновации в IT сектора в България

Правителството одобри проект на рамково споразумение за сътрудничество със Съединените американски щати, с което ще продължи партньорството между двете държави след завършването на програмата за помощ на Американската агенция за международно развитие (USAID) през септември миналата година. Целта е подпомагане на икономическия растеж чрез внедряване на иновации в информационните технологии, използвайки публично-частните партньорства. Досега чрез USAID у нас са инвестирани над 650 млн. долара.
Като част от инициативата за устойчиви партньорства, предприета от Офиса на Съветника по сътрудничество и международно развитие на USAID, САЩ ще осигури до 500000 долара тази година. Същата сума ще бъде предоставена и от българското правителство. Средствата ще бъдат използвани за проекти, развиващи иновациите в IT сектора.
При изпълнение на конкретните обекти ще се сключват допълнителни споразумения с потенциалните партньори, в които ще бъдат регламентирани конкретните срокове и условия. Партньорите ще участват във финансирането на проектите при съотношение най-малко 5:1 на тяхното финансиране към финансирането, осигурено от правителствата на България и САЩ.

darikfinance.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *