Попова иска незабавна проверка на скандалната съдийка

След скандалното назначение на близката до вътрешния министър Янева, последвано от три оставки в съдебната система, стана ясно, че тя е съдия по едно от делата за злоупотреби в „Софийски имоти“, въпреки че лично е участвала в две сделки с общинското дружество  като пълномощник на баща си.
Правосъдният министър обеща, ако проверката не е факт до следващото заседание на ВСС, да напомни на членовете му, че е редно да се самосезират, съобщи БНТ. „Излезнаха факти, които, разбира се, че трябва да бъдат проверени, както винаги досега от две години насам – когато излезе някакъв факт, той подлежи на проверка. И сега трябва да се види дали това, което се тиражира в общественото пространство, е така или не е така. Ако е вярно – отговорност съобразно нарушенията. Има много начини, по които се поема отговорност, това е работа да дискутира ВСС, има и дисциплинарна и морална отговорност“, коментира Попова.
По-късно от Инспектората към ВСС съобщиха, че ще започнат проверката на Наказателно отделение на Софийския градски съд, в което се води и делото „Софийски имоти“, в сряда. От там заявиха, че проверката ще приключи в максимално бързи срокове и ще бъде огласена публично.
Самата Владимира Янева все още не е коментирала обвиненията.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *