Пореден ден на загуби за цената на златото

Цената на златото падна в четвъртък, тъй като силни данни за растежа на икономика и трудовия пазар в САЩ доведоха до ръст на цените на акциите и долара.

Несигурността обаче около времето на първото повишение на лихвите в САЩ ограничи загубите на метала. Спот цената късно вечерта беше 1 122 долара за тройунция. Спадът на златото тази седмица почти напълно заличи печалбите от миналата.

Цените на акциите и долара скочиха, след като стана ясно, че американската икономика е нараснала през второто тримесечие с 3.4% вместо както първоначално се считаше с 2.3%. В допълнение, молбите за помощи срещу първоначална безработица са намалели миналата седмица с повече от очакваното. Независимо от това представителите на Фед са предпазливи и в изказванията си не пропускат да споменат, че не е задължително бързо действие.

Пазарната стойност на жълтия метал е все още с ръст от почти 5% след юлското пет и половина годишно дъно на 1 077 долара, но загуби около 4% след седем седмичния връх миналата седмица на 1 168 долара като причината беше растежа на долара и другите активи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *