Последна вноска от данък недвижими имоти се плаща до 30 ноември

На 30 ноември изтича срокът, в който трябва да се плати последната вноска от данъка върху недвижимите имоти и таксата за битови отпадъци, съобщиха от Главна данъчна дирекция. От агенцията съобщават още, че най-лесният и достъпен начин за плащане на данъци е по Интернет. Условията за плащане на данъци по този начин са клиентът да притежава дебитна карта, регистрация в системата ePay и регистрация в Интернет-страницата на данъчната администрация.

Важно е да се знае, че плащането се счита за извършено в деня, в който парите са преведени в банковата сметка на данъчното подразделение. Платените суми постъпват по сметките на администрацията не по късно от 3 работни дни след датата, на която системата ePay.bg потвърди, че плащането е извършено. Затова се препоръчва нареждането на дължимите суми да стане поне 48 часа преди изтичането на крайния срок.

Плащането на данъци може да стане и по банков път с платежно нареждане. Списъкът на бюджетните идентификационни номера (БИН), както и номерата на банковите сметки на данъчните подразделения са достъпни на Интернет-страницата на данъчната администрация – www.taxadmin.minfin.bg.

Собствениците на жилищни имоти в София могат да направят справка за задълженията си за данък сгради и такса смет на телефон 02/ 9859 3703 от 9 до 17,30 ч. всеки делничен ден.

За жителите на столичните райони Люлин, Красно село и Подуяне, които са избрали да платят задълженията си за данък сгради и такса смет в брой, е важно да знаят, че това става в нови офиси на общинската администрация. Новите места за плащане се намират в ж.к. Люлин 3, ул. 309, в сградата на “Социално подпомагане”, ж.к. Красно село, бул. “Цар Борис III” № 124, а за район Подуяне адресът е ул. “Плакалница” №51.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *