Почивката на къмпинг поскъпна с 20%

Един от най-предпочитаните за почивка на каравана или бунгало е къмпинг „Градина“. Дълги години той беше и сред най-големите, но от няколко лета капацитетът му се сви повече от половината.

Каравани под наем на къмпинг Градина гр. София Център • OLX.bg

Причината е влезлия в сила Закон за Черноморското крайбрежие, който забранява каравани да се разполагат върху пясъчни дюни, уточни БНР.

Тази година „Градина“ посреща туристите с непроменени цени за каравани, но с по-високи такси за плажни принадлежности и по-скъпи заведения. А в разгара на лятото заетостта е почти на половина, информира inews.bg.

„Бунгалата предполагам, че са пълни, защото виждам доста хора, но каравани има доста по-малко от минали години. И са по-малко от миналата и по-малко от по-миналата година. Всички, които работят тук, казват, че е много празно. Ако миналата година е бил на 80% пълен къмпинга, тази година е на 40%“, споделят почиващите.

Цените на чадъри и шезлонги на другия предпочитан къмпинг „Златна рибка“, в района на Созопол, са скочили на 10 лева за брой, а свободната зона на плажната ивица е твърде малка, оплакват се къмпингарите.Къмпинг, ама "Градина"! - Webcafe.bg

 

„Малко е скъпо. Неоправдано скъпо. От миналата година е доста по-скъпо, над 20% за заведения, за плажа за шезлонги, за чадъри, за всичко. Много голяма платена зона на плажа. Даже да не кажа, че всъщност преобладаващата част от плажа всъщност е платена зона, което според мен не е редно“.

Въпреки това, проверката ни показа, че посещаемостта на „Златна рибка“ това е лято е доста висока. Почиващите са предимно български семейства с деца, които споделят, че условията са добри.

 

 

 

 

 

                        financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *