Почти всички останали без работа българи са били заети в частния бизнес

В условията на икономическа криза почти всички останали без работа българи са били заети в частния бизнес. Това сочи доклад на изследователската група „Индъстри уоч“ за моментното състояние на българската икономика две години след началото на световната финансова криза.

Рисковете пред икономиката ни все още са управляеми, но не може да се очаква бърз растеж, ако чуждестранните инвестиции продължат да намаляват, каза анализаторът Лъчезар Богданов.

Лъчезар Богданов: Анализът на последните две години показва, че България влезе доста по-подготвена от много други страни в Източна Европа в глобалната финансова криза.

Поведението на българските банки изглежда, че до момента е доста по-благоразумно, поемат се доста по-малко рискове, така че засега рисковете в икономиката са според нас сравнително управляеми.

Проблемите, разбира се, остават. Българската икономика е отворена, тя зависи от глобалните пазари. По никакъв начин не може да очакваме много сериозен и бърз растеж, ако чуждите инвестиции продължат да спадат и ако глобалното търсене продължава да бъде свито.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *