Появиха се първите интернет милионери

Американският фонд „Тайгър глобал мениджмънт“ купи 30% от уебсайта eJobs.ro за 4,2 млн. евро

04.06.2007

Преди осем години Ливиу Думитраску (30 г.) и Даниел Татар (29 г.) създават уебсайта eJobs.ro, който днес е най-голямата румънска онлайн борса за търсене на работа.

Сега те стават първите румънски „дот-ком“ милионери, след като продадоха 30% от компанията си на американския инвестиционен фонд „Тайгър глобал мениджмънт“ (Tiger Management) за 4,2 млн. евро, съобщи Ромпрес, цитирана от БГНЕС.

Това е най-голямата досега сделка в северната ни съседка, свързана с интернет компания и един от най-големите за миналата година бизнес договори на пазара на информационни технологии.

С тази транзакция стойността на eJobs.ro е оценена на 14 млн. долара – 32 пъти повече от миналогодишната печалба на компанията преди облагането й с данъци.

Американците са били готови да дадат толкова голяма сума, тъй като са преценили, че сайтът има голям потенциал за развитие.

Оборотът на eJobs през 2006 г. е бил 10 пъти по-голям в сравнение с предходната, като е достигнал 1 млн. долара, а през тази година се очаква трикратно увеличение – на 3 млн. долара.

Сайтът eJobs е най-големият в Румъния пазар на работна сила с над 1 млн. регистрирани трудови биографии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *