По-евтин GSM в Европа

До 40% по-евтини ще станат разговорите в Европа от догодина. Цените за обаждания в чужбина за клиенти от Евросъюза ще бъдат намалени, обяви най-големият мобилен оператор в света „Водафон“. Това означава и по-евтини разговори за българите, пътуващи в чужбина. „Мобилтел“ има договор за партньорство с „Водафон“ и предлага услугите и продуктите му. Само преди месец „М-Тел“ обяви намаление на роуминг цените до 48% и абонатите на най-големия ни оператор ползват по-ниски тарифи с услугата на „Водафон“ eurocall.

След намалението догодина средната цена за обаждане на минута за европейски клиент ще стане 0,55 евро. Сега тарифата надхвърля 0,90 евро. Решението на световния оператор е свързано със скорошното публикуване на предложенията на Европейската комисия (ЕК) към телекомуникационните компании. Според ЕК те трябва да намалят така наречените роуминг тарифи в рамките на ЕС.

Промяната ще засегне близо половин милиард души, колкото са абонатите на „Водафон“ и клиентите на компаниите, с които те имат партньорски договори. Сред тях са и абонатите на „М-Тел“. Според изчисленията на британската компания абонатите, пътуващи до страните от ЕС, които ще ползват намалението, са над 30 млн. души.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *