По жартиери във вилата на премиера

Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Кариерата на Никол Минети

Една от ключовите фигури в разследването срещу Силвио Берлускони е 26-годишната Никол Минети. Тя е танцьорка, но и депутат в регионалния парламент на Ломбардия. Сега я разследват във връзка с оргиите в премиерската вила.

Миланската прокуратура, която разследва италианския премиер Силвио Берлускони във връзка със секс-афери,си е набавила данните от GSM-а на г-жа Минети и по този начин е наясно кога къде се е намирала тя. Обикновено тя водела със себе си по няколко момичета – като например своята позната Т., която подготвяла за прекарване на вечерта в Аркоре. В дешифрирания текст на подслушания телефонен разговор се казва:

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Според Берлускони Минети била „достопочтена дама“…
На купон с Берлускони
„Има различен вид жени: професионалките и южноамериканките от бидонвилите, които не говорят италиански. А има имного, които са някъде по средата. За някои от тях това е шансът на живота им и се държат съответно. Но недей да му мислиш, просто не бъди твърде притеснителна.“
Сега тази приятелка Т. е главен свидетел на обвинението. Тя описала на прокурорите подробно как са протичали вечерите във вилата на Берлускони в Аркоре. След един от премиерските купони там бил записан следният телефонен разговор на Минети с друга участничка в оргията: „Обади ми се Лиза, кубинката. Каза ми, че Барбара непременно искала да остане до края, но той я погледнал и казал: „Ти си отиваш у дома“. Сега е съвсем отчаяна. Ама и защой трябваше да облича този корсаж? Миналия път аз се бях облякла сжартиери, но тя изглежда смешно с тях.“
Никол Минети отрича обвиненията в съучастие при склоняване към проституция, а Силвио Берлускони я защитава: Никол Минети била млада и достопочтена дама, която трябвало скъпо да плати за политическата си ангажираност в местния парламент на Ломбардия, казва премиерът. В папките на прокуратурата обаче не става дума за дейността й като депутат.
„Бунга-бунга до два сутринта…“
Минети не е единствената жена, сдобила се с политически пост благодарение на Берлускони и участвала в сбирките му в Аркоре.
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Минети като депутатка в парламента на Ломбардия
Мария Розария Роси е депутат в Рим, член на Правната комисия и според разследванията на миланската прокуратура – напълно наясно със случващото се във вилата на премиера в Аркоре. Тя се е намирала там, когато на 24 август 2010 й се обадил Емилио Феде, приятел на Берлускони и директор на една от неговите телевизии. Ето разговора им:
„На път насам ли си? Кой е с теб?
„Две приятелки.“
„Две приятелки! Това значи пак бунга-бунга до два сутринта. Значи пак ще трябва да се докарам колкото е възможно по-секси. Но не забравяй: утре той има важна среща, до полунощ трябва да приключим.“
Свързването на личния живот и политиката проличава и другаде из папките на разследващите. Така например и по време на визитата на Владимир Путин в Аркоре там присъствали млади жени, които изкарват парите си с проституция.

Дойче веле

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *