По милион на ден за библиотеката на Буш

Джордж Буш е само от 100 дни бивш президент на САЩ, но вече успя да събере дарения на стойност 100 млн. долара за построяване на президентската библиотека в Далас, в щата Тексас, предаде Ройтерс.
Съветници на бившия президент казват, че парите са от негови дългогодишни дарители от страната и че засега няма постъпления от чужбина.Президентската библиотека на Буш ще струва по предварителни оценки 300 млн. долара.
Тя ще бъде построена в Южния методистки университет в Далас и в нея ще се съхраняват документите от 8-годишното президентство на Буш.

Постижението на Буш е забележително предвид факта, че неговият предшественик Бил Клинтън не успя да събере подобна сума за своята библиотека за цяла една година. Тогава той се надяваше, че дарители бързо ще помогнат за този проект, но скандалният финал на президентскиямандат му навреди и той получи първите си 100 млн. долара за библиотеката си едва година, след като отстъпи поста на Джордж Буш.
Освен с проекта по построяване на библиотеката си Джордж Буш е зает с писането на книга за по-важните решения, които е взел през годините си на президентския пост.
Негови предишни и сегашни опоненти не крият сарказма си относно бързината на събраните средства. Тъй като Буш остави след себе си доста гафове именно с пропуските си в образованието и си извоюва името на един от най-неграмотните президенти на САЩ, те сега твърдят, че с тази бързина на реализиране на идеята за библиотека той бързада запълни празнините на собственото си образование.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *