Празник на младото вино в Пловдив

Традиционното „Дефиле на младото вино в Стария Пловдив“ тази година ще се проведе на 28 и 29 ноември в уникалната атмосфера на възрожденските къщи, разположени на Трихълмието.
Това съобщиха от пресцентъра на управление „Старинен Пловдив“., цитирани от БТА. Проявата има за цел да съчетае неповторимата атмосфера на Стария град в съчетание с младото вино, както и да провокира интереса на хотелиери и ресторантьори към българското вино. Съорганизатори на празника са Съветът по туризъм в Пловдив, Националната лозаро-винарска камара /НЛВК/ и община Пловдив.
Дефилето на младото вино ще се открие официалното в Етнографския музей. Всички музеи и възрожденски къщи в Старинен Пловдив ще бъдат отворени за дегустации и през двата дни, като фиестата ще приключи с връчването на наградите за най-добро вино.
Посетителите на празника ще имат възможността да дегустират вина от различни краища на България в три категории: червено вино, бяло вино и вино розе. Изборът за най-доброто от тях те ще направят чрез гласуване с жетони в урни, които ще се намират на трите „входа“ на Стария град, където ще се продават и билетите, уточниха от управление „Старинен Пловдив“.
Входът за форума е на цена от 3:00 лева и ще важи и за двата дни. Всички участници-винопроизводители ще получат грамота, а победителите – специални отличия. За първи път ще бъде връчена и специална награда на Европейския рицарски орден на виното – „Консулат България за винарска изба“. През тези два дни винопроизводителите ще могат да презентират своите елексири, да реализират директен контакт с потребители и да търговци, както и да участват в конкурса за най-добро вино.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *