Преглед на днешния печат

Това ще стане с промени в Закона за администрацията, подготвени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
в. „24 ЧАСА“ „Радиоактивното мляко опасно, ако изпиете тон“Българското мляко и зеленчуци, които са заразени с радиоактивни изотопи на йод и цезий, изхвърлени от авариралата японска централа във Фукушима, са в безопасните норми, твърдят радиобиолози.За да се достигне опасната норма, човек трябва да погълне поне тон. А последните два дни не са откривани нови проби с радиоактивни изотопи.Въпреки това повечето специалисти препоръчват добро измиване на широколистните зеленчуци, тъй като вероятността по тяхната повърхност да има полепнал радиоактивен прах е по-голяма.
в. „СТАНДАРТ“ „Тенис войни“Костов предизвика Бойко на корта, „Стандарт“ им организира мачТенис война запали Командира. „Ако бях 5 години по-млад и не ме боляха коленете, щях да бия Бойко Борисов на корта“. Ръкавицата хвърли Иван Костов от ефира на TV7. А Светослав Малинов направо ще го размаже, заяви още той.Отговорът не закъсня. Да ме бие някой на тенис е хазарт, отсече Борисов. „Миро отърва кожата“
в. „НОВИНАР““Вадят досиетата на свещениците“Свещениците да бъдат проверени за принадлежност към бившата Държавна сигурност. Писмо с такова искане са изпратили от синдиката на свещениците до Комисията по досиетата, научи „Новинар“. В мотивите си от синдиката са посочили, че родните духовници трябва да водят чист и морален живот и ако те не са такива, нямат право да проповядват. Освен владиците, които са общо 15 на брой, се настоява и за проверка на епископите, обясни един от създателите на синдиката Христо Латинов.Пред „Новинар“ обаче шефът на Комисията по досиетата Евтим Костадинов заяви, че не знае за такова писмо. По думите му, за да бъде извършена такава проверка, от синдиката би трябвало да предоставят и списък с имената на хората, както и тяхното писмено съгласие да бъдат проверени.
в. „ДУМА““Протестът на труда“Отново му дойде времето Първи май да бъде ден на гнева.Някога, преди 125 години, в Чикаго са протестирали гневно за 8-часов работен ден. Днес младите българи протестират, за да имат работа. И тя да бъде достойно заплатена.Някога, преди 25 години, тук празнувахме. Заради повишените заплати, заради образованите деца, заради новите училища, болници и почивни домове. Днес протестираме.
в. „СЕГА““Кризата увеличи рязко просрочените дългове на фирми и граждани“За две години дълговете на фирми и граждани, които подлежат на принудително събиране, са скочили почти тройно. 2 милиарда лева са несъбраните, но признати от съд борчове за миналата година. През 2009 г. те бяха 1.7 млрд. лв., през 2008 г. – само 850 млн. лева. „Има 300 хил. висящи дела срещу длъжници. „Цветанов ще уволнява, за да спаси реномето си““Превишилите правата си полицаи и техните началници ще си понесат отговорността, щом бъде направена проверка“. Това обеща вчера вътрешният министър Цветан Цветанов по повод бруталния арест на бившия главен секретар в МФ Тенчо Попов, който бе задържан заедно с ексминистъра на отбраната Николай Цонев и съдия Петър Сантиров за предлагане на подкуп.
в. „ТЕЛЕГРАФ“ „Кейт не е принцеса“Keum Мидълтън се омъжи вчера за принц Уилям пред очите на 2000 души в Уестминстърското абатство и 2 млрд. тв зрители в цял свят. Вместо да стане принцеса след венчавката, тя получи от кралица Елизабет II само титлата херцогиня на Кеймбридж въпреки изричната молба на младоженеца. Друга „засечка“ беше слагането на халката, която се оказа тясна за пръста на булката. По-малката сестра на Кейт – шаферката Пипа, пък направо засенчи кака си с хубост. Цар Симеон II подари на младоженците икона, сребърни пафти и копие от Панагюрското златно съкровище.
в. „МОНИТОР““US доларът удари тригодишно дъно“У нас зелените пари се разменят за 1,30-1,32 леваАмериканският долар регистрира спад за шести пореден ден, като доларовият индекс достигна най-ниското си ниво от юли 2008 година досега. Това предизвика интерес към инвестициите в суровини и изведе благородните метали до нови рекордни цени, пише Reuters. Доларовият индекс отстъпи с 0,6 на сто до 73,11 пункта. По време на търговията обаче бе достигнато най-ниското ниво от юли 2008 година – 72,87 пункта. Историческото дъно на показателя е при 70,698 пункта и датира от март 2008 година. На кешовия пазар у нас зелените пари се котираха на нива от 1,31 лв. за долар при курс купува и 1,32 лв. при продава. На българския междубанков пазар вчера щатският долар бе оценен на 1,315 лв.
в. „АТАКА“““Дънди“ взима златото ни и оставя мъртва земя“АТАКА настоя да се развалят договорите с фирмите колонизаторкиКрумовград, 29 април, 12,00 часа. Пред общината в Крумовград е пълно с хора – млади, добре облечени и със самочувствие. Петък е, пазарен ден. Но не покупките на шарени забрадки, мотики и прави лопати е събрало това огромно множество. На всяко дърво около общината е залепен плакат с призив към всички българи. Агитационният материал призовава жителите на града на протестен митинг в 13,30 часа срещу „Болкан Минерл енд майнинг“ ЕАД, която е собственост на небезизвестна американска компания „Дънди прешънс металс“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *