Преглед на икономическата тема в пресата

КЛАСА: 2,7 млрд. лв. може да е дупката в бюджета
МС на първото си заседание днес ще обсъжда мерките за съкращаване на разходите

БРОКЕР:Водещите банки в САЩ отчитат печалби през първото тримесечие.
Петте най-големи търговски банки в САЩ отчитат печалба за първото тримесечие на 2009 година, при положение че отчетените загуби за последното тримесечие на 2008 година са рекордни за индустрията.
MONEY:По-малко разходи да прави държавата
На първото си редовно заседание днес, 29 юли, правителството на Бойко Борисов ще обсъди мерки за оптимизиране на бюджетите на министерствата, за да бъдатсъкратени разходите на държавата в условията на финансова криза, съобщи правителственият пресцентър.
MONEY:Русия търси 52 млрд. долара, за да покрие бюдежтния си дефицит
Руското правителство може да направи стъпки за набиране на 1.61 трлн. рубли (52 млрд. долара) от външни и местни източници през следващата година, които да помогнат покриването на бюджетния дефицит, който се очаква да бъде натрупан в размер на 3.19 трлн. рубли. Това предаде агенция Bloomberg, позовавайки се на в. Ведомости.

СТАНДАРТ: Удължават преговорите за “Горна Арда”

Нужно е удължаване на срока за преговори за бъдещето на каскада „Горна Арда“ между НЕК и консорциума ЕВН-„Алпине бау“. Това заяви по радио „Фокус“ Ани Христова от „Алпине бау“.

ДНЕВНИК: „Социалните фондове изтъняват застрашително“, предупреждава от първата си страница „Дневник“
Увеличаването на хората, които не плащат социални вноски, и нередовните траншове от държавния бюджет поставят под въпрос дали Националният осигурителен институт (НОИ) и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще успеят да съберат необходимите средства за пенсии, болнични и безплатни лекарства за 2009 г.

Изготвил:
Илко Генчев – ИП „Популярна каса 95“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *