Преглед на неделния печат

Дизеловото гориво удари най-високите си цени през март, когато литърът се купуваше за 2,59 лева. В събота литър нафта струваше 2,51-2,52 лева.„БСП избра Калфин”Ивайло Калфин. Така се казва кандидат-президентът на БСП от 15,30 ч в събота. В този час се разбра, че на тайно гласуване членовете на Националният съвет са предпочели него.Във вота участваха петима – Калфин, депутатът Янаки Стоилов, смятан за негов основен съперник, бившите депутати Иво Атанасов и Георги Близнашки и председателят на червената организация в Банкя Стефан Василев. Други петима претенденти направиха отвод по време на закритото за медиите заседание – бизнесменът Георги Гергов, депутатът Петър Курумбашев, бившите депутати Татяна Дончева и Атанас Папаризов и Иван Гайтанджиев.
В.” СТАНДАРТ”„ Калфин цепи БСП”Националният съвет на БСП избра с тайно гласуване Ивайло Калфин за кандидат-президент и бързо се раздели на два враждуващи лагера. Една трета от членовете на Националния съвет обаче изобщо не дойдоха на пленума, а Калфин, който се счита са човек на Първанов и Станишев, спечели още на първия тур 60% от гласовете. След края на заседанието червените скочиха, че това е началото на края.„Ердоган кани Бойко на риба”Премиерите нищят Набуко и магистрала Марица, обядват с Касим ДалБойко Борисов обядва риба на брега на Босфора с турския си колега Реджеп Ердоган вчера. Премиерът бе за кратко в Турция по покана на домакина си. Ердоган посрещна Борисов в двореца Долмабахче в Истанбул.
В. „ТЕЛЕГРАФ”Шампион по бокс бие и граби Сви от връстник 32 грама заатен лaнец За 8 месеца 17-годишният Александро Мораро напада за трети път човекПеткратният ни републикански шампион и национален състезател по бокс Александро Мораро нападна младеж и отскубна 32-грамов златен ланец от врата му.US посланикът: Улиците на България сега са по-безопасни,  с което още веднъж и за кой ли път  показа зад кого стои при предстоящия вот на недоверие срещу политиката на правителството в областта на вътрешната сигурност.
В. „24 ЧАСА”Скумрия отново в Черно мореЗаради кризата и намалялото замърсяванеВидът, който се смята изчезнал от 1964 г., отново попада в рибарските мрежиВарненски рибари вече ловят и черноморска скумрия – риба, изчезнала от нашето море през 1964 г.Улиците са по-спокойни отпреди 2 г., смята УорликУлиците на България са по-безопасни сега, отколкото преди две години. С тези думи американският посланик Джеймс Уорлик съвсем безпардонно  даде рамо на вътрешния министър Цветан Цветанов по повод предстоящия опозиционен вот на недоверие за провал в политиката за сигурност.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *