Преглед на неделния печат

Не липсват и политически теми, които с предизборния си характер напомнят за кампаниен период.
До средата на юни и след 10 септември пенсионери щели да могат да ходят на море срещу 15 лева на ден. Без храна в пакета, ще плащат само по 8 лева, пише на челно място часовият всекидневник. Специалните цени са за хора над 55 години, а условието е почивката за тези в златната възраст да е поне 7 нощувки и да е в периода до средата на юни и след 10 септември. Според туристически агенции, които предлагат тези почивки, интересът бил голям. Почти всички места за втората седмица на юни вече били разпродадени, отбелязва 24 часа. На първата страница изданието съобщава, че от днес до петък ще има дъжд и студ, а София ще е най-студената столица в Европа. Затова пък следващият уикенд ще бъде толкова слънчево и топло, че термометрите ще показват 26 градуса.
Продават ни въздух пише на първата страница на Труд. От статията научаваме за нов трик за заблуда на клиентите, разкрита от германската служба за защита на потребителите, базирана в Хамбург. Измамата е особено популярна за хранителни продукти, но нарушения са открити при хигиенни и перилни препарати. С раздутия пакет фирмите трупат печалби за сметка на заблудените граждани, пише Труд и продължава, че повече от нередовните стоки се продават и у нас. От Службата за защита на потребителите в Хамбург съобщили, че предстои да бъдат взети под лупа изделия, които надвишават нормите, за да не вкарват потребителите в заблуждение, отбелязва изданието.
Едно от заглавията на първата страница на Стандарт гласи: „Край на опашките за детска ясла“. От септември родителите, които искат да запишат бебето си в самостоятелна ясла, ще могат да го направят през електронната система за детските градини, пише вестникът, като се позовават на шефа на Дирекция „Образование“ в общината Мария Минчева. Вчера бе извършено и второто класиране за градински и яслени групи в столичните заведения. По думите на Мария Минчева, записването е до 13 май, а нови класирания ще се правят всяка събота до края на месец юни. Често се подават неверни данни, които съответно се санкционират, и така се освобождават места за нови деца, пояснява Стандарт.
И накрая – сред политическите новини всекидневниците открояват намерението на Симеон Дянков да помага на български училища зад граница. По време на посещението си в Загреб, Дянков съобщил, че до края на юни в София ще бъдат открити музеи за съвременно изкуство и за тоталитарното изкуство.
Ден след Гергьовден, хакери ударили сайта на СДС. Въпреки това уеб пространството на сините функционираше без проблем, пише Стандарт и цитира Светослав Малинов като тъмносин кандидат за „Дондуков“ 2, който казва: „Тези избори ни дават изключителна възможност за обрат“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *