Преглед на печата в събота

Това показва справка на здравната каса за първите пет месеца, изготвена по искане на „Труд“. „2880 лв. на минута за тв агитация“2880 лв. на минута ще плащат кандидатите за президент и кметове на БНТ за излъчването на техни предизборни клипове в най-гледаното време, реши Министерският съвет. Става дума за часовия пояс от 18 до 24 ч в събота и неделя. Най-евтино излиза излъчването на минута агитация между полунощ и 6,30 ч в делничните дни -само 480 лв.
в. СТАНДАРТ’-„Капсула на времето до НДК“.Алея на славата до фонтаните на двореца.Паметникът 1300 години България става стена за катерене.Алея на славата пред НДК.  Това е едно от предложенията за обновяване на емблематичното за столицата пространство. Планира се звезди с имена на известни български музиканти да има върху настилката откъм входа при „Кравай“. „Пускаме еврооблигации за 500 милиона след две години“.Дянков: Отлагаме еврото. Датата за членството в зоната се премества за 2015 г., обясни финансист №1. България ще отложи преговорите за присъединяване към еврозоната, докато не стане ясно как ще бъде решена кризата със задлъжнялостта и разклащането на икономиките на страните членки
В. „ КАПИТАЛ“-„Населението на България намалява и застарява“. СТАТИСТИКА Населението на България намалява и застарява, запазва се тенденцията на урбанизация, няма съществени изменения в етническата структура, но пък образователната се подобрява, повече хора живеят на семейни начала без брак. „И трите кандидата за „Булгартабак“ продължават“. КОНКУРС Агенцията за приватизация реши в петък, че допуска и трите кандидата да продължат участие в конкурса за „Булгартабак“, защото са доказали, че отговарят на условията. На 4 юли документи внесоха British American Tobacco и регистрираните в Австрия BT Invest и CB Family Office Service.
„БАНКЕР“-„Руски шантаж за АЕЦ „Белене“.При подписването на предварителното споразумение за АЕЦ „Белене“ през  2006-а и българи, и руснаци бяха доволни. Сега ще се съдим в Париж. „“Виваком“ окончателно се раздели с НУРТС“  Наследникът на БТК продаде през седмицата за 57 млн. евро своите 50% от дружеството „НУРТС България“. Купувачът е компанията Bluesat Partners, за която няма никаква информация дори в интернет пространството.
В. „НОВИНАР“-Съсед и скитник заподозрени за убийството на Яна. Двама души са участвали в убийството на Яна Кръстева, чийто труп беше намерен в Борисовата градина на 10 юли, съобщиха от МВР. Заподозрените са арестуваният в сряда 34-годишен скитник Пламен Трифонов и безследно изчезналият съсед на Яна – Николай Русинов. Русия ни съди за АЕЦ „Белене“. Русия е завела иска срещу страната ни в Международния арбитражен съд в Париж на стойност 58 млн. евро. Искът е заради неизпълнени плащания по проекта АЕЦ „Белене“. От „Атомстройекспорт“ изрично подчертават, че тази мярка е не трябва да се тълкува като опит за оказване на натиск срещу България с цел да се ускори строежът на централата.
В. „МОНИТОР“-Метрото сваля 52 000 от колите.Половината от пътуванията в София – с градския транспорт. През септември казват какъв ще е маршрутът на третия лъч. Между 48 и 52 хил. души ще се откажат от пътуване с личните си автомобили, ако има трети метролъч. Това сочат данните от анкета сред 5 хил. души. Проучването е правено през март от един от подизпълнителите на метрото. „Хората са отговаряли на въпроса при условие, че и втори метродиаметър функционира“, обясни директорът на фирмата.
В. „ДУМА“- България завежда свой иск за „Белене“ срещу Русия. Спорът ще е за неплатени 61 млн. евро за изкупеното старо оборудване. България е готова да заведе контраиск срещу Русия и има легитимни контра-претенции, надвишаващи размера на сумата от 58 млн. евро.Hoвu 53-ма кандидат-кметове утвърди левицата.. Поредната група кандидати за кметове, които ще подкрепи БСП на местните избори, утвърди пленумът на левицата вчера. Общо 53 имена съдържа списъкът с одобрените кандидати.
в. „ТЕЛЕГРАФ“-„УБИ ЯНА И ДУХНА В ЧУЖБИНА“. Полицията издирва 34-годишния преводач Николай Русинов за жестокото. „ИСКАТ ИМУНИТЕТА НА ЯНЕ ЗА ФАЛШИФИКАТА“. Депутатският имунитет на Яне Янев най-вероятно ще бъде свален, за да бъде съден за фалшифициране на документи. Това стана ясно, след като вчера проверка на ГРАО върху подписката на РЗС за искане на референдум доказа гигантски измами.
в. „24 ЧАСА“- „Хиляди медузи в морето“.Медузи и водорасли закотвиха край басейните на хотелите почиващите в Слънчев бряг. За да стигнат до чистото море, те трябва да преминат през 20-метрова ивица зелена каша от водорасли, смесена с пихтиестите животни. Десетки опарени са потърсили медицинска помощ, твърдят спасителите.
в. „ВСЕКИ ДЕН“-„Трупът на Яна изнасилен още топъл от клошар“. Клошарят, който първо „Всеки ден“ заподозря като съпричастен към убийството на Яна в Борисовата градина, само е изнасилил нейния труп, разказа наш таен агент в полицията. Нещастникът се крил в храстите и наблюдавал как истинският убиец Николай се гаври и задушава бедното момиче.
в. „7 ДНИ СПОРТ“-„Убиецът на Италия излиза срещу Левски“.Търнава взе Камил Копунек, води го в София. Убиецът на Италия от последното световно първенство излиза срещу Левски в Лига Европа. Спартак Търнава. който ще играе в четвъртък със сините на Герена, се подсили с халфа Камил Копунек. Това е футболистът, който вкара гола за победата на Словакия над италианците с 3:2 на мондиала в Южна Африка. През последния сезон Копунек игра в Серия А с екипа на Бари.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *