Преглед на печата

Ето темите извън предстоящите празници:
След като Националната електрическа компания изпитва затруднения да осигури средствата за изграждане на АЕЦ „Белене“, нека в проекта бъде включен като инвеститор и АЕЦ „Козлодуй“. Това предложение от Москва на вицепрезидента на „Атомстройекспорт“ и директор на проекта Белене Генадий Тепкян е цитирано на първа страница на „Дневник“. А поводът е посещението на групата български журналисти, поканени в Русия, за да се запознаят с актуални енергийни проекти. Цитиран е и премиерът Борисов да казва „Парламентът ще вземе решението“.
Темата на „Сега“ е под заглавие: „Кабинетът обеща още привилегии за превозвачи и търговци на горива.
„Монитор“ помества предложението на Комисията за финансов надзор, така наречената Гражданска отговорност да се плаща не на вноски, както бе досега, а наведнъж.
„Гражданската отговорност – само накуп“, е едно от водещите заглавия и в „Труд“. Вестникът помества и статия от здравния министър д-р Стефан Константинов под заглавие: „Тежко болните вече няма да са нежелани пациенти“.
Със снимка на Бойко Борисов и Тодор Коларов „24 часа“ осведомява за решението на мястото на освободения Стоян Кушлев, сред 20 кандидати, да бъде избран юридическият съветник в американското посолство у нас да ръководи комисията за конфискация на бандитски имоти.
Бойко уволни Кушлев, оповестява от първата си страница „Стандарт“. Централната тема за изданието е озаглавена „Козунак на 150 години за Дянков“. Става дума за тайна манастирска рецепта, която се предава от 4 поколения в рода му. Тайните съставки са записани от прапрабабата на вицепремиера Ирина Гълъбова, която била послушница в манастир. Всекидневникът е публикувал и репортаж от задочната престрелка между президента Първанов и американския посланик Уорлик след недоразумителен превод по време на конференция, организирана от Атлантическия клуб.
Нови далавери при обществените поръчки, предупреждава на водещо място „Дума“ и уточнява, че обществена поръчка за 40 милиона лева на Столична община е предварително нагласена и победителят е предрешен.
„Новинар“ съобщава за идеята в Националната стратегия за семейно планиране, в която е записано, че държавата има намерение да осигурява безплатни спирали на ромките. А с пари от бюджета щели да се плащат и прегледите им от гинеколог.
Естествено еедна от водещите теми на „Пари“ да е за безпрецедентното поскъпване на златото на световните пазари.
„Монитор“ разпространява съвети как да си опазим ценностите на Великден в църквите, за да не сме уязвими пред джебчиите със забрадки.
Следващите броеве на всекидневниците можете да очаквате на 26 април – вторник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *