Преглед на печата

„Само една фурна опече хляб „България“, пише Монитор и допълва, че голям столичен комбинат е успял да зареди три търговски вериги с дълго чакания насъщен, който се прави само от брашно, вода, мая и сол.
 
„Само един сколаса да меси хляб по стандарта“, пише и Труд и уточнява, че хлябът „България“ струва колкото сегашния бял – 90 ст. за 650 грама.
„Най-после висшето образование ще се финансира според качеството“, гласи заглавието на първа страница на вестник Сега. „От юни най-добрите факултети ще получат 10 на сто по-висок бюджет“, допълва изданието.
„Облак с радиоактивен прах сее паника в Армения и Турция“, съобщава също Сега. Според арменски сайт изтичането било от АЕЦ „Мецамор“ в Армения.
В голяма статия в Монитор се припомня трагедията в АЕЦ „Чернобил“ преди 25 години и последиците й, които и днес засягат здравето на милиони хора.
„АЕЦ, ВЕЦ и ТЕЦ – всички са обречени. Бъдещето е на възобновяемите енергийни източници“ – под това заглавие 24 часа предлага статия на политолога Евгений Дайнов. Според автора АЕЦ „Белене“ не е стопански проект, а бандитска схема, заради която, ако беше жив, Стамболов щеше да тикне всички замесени в затвора за държавна измяна.
24 часа публикува интервю с психолога Христо Монов, озаглавено „Децата на емигрантите са новото изгубено поколение“.
Новинар залага на политическите теми:  Вестникът публикува интервю с изключения от парламентарната група на ДПС Корман Исмаилов, озаглавено „Доган няма моралното право да бъде лидер на ДПС“.
„Крият сигнал за корупция срещу Цветан Цветанов“, гласи заглавието на първа страница на Дума, който отбелязва в подзаглавие, че мнозинството в парламента не пусна опозицията да оглави комисията за конфликт на интереси.
Стандарт излиза с две страници на потребителски теми, където можете да прочетете заглавия като „Салата с паспорт“ и „Марулята с баркод“. „Проверки във всички празнични дни по магазините ще правят инспекторите от новата Агенция по храните, пращат пенсионери на проверка за произхода на зеленчуците“, пише Стандарт.
„Възкръсвайте всеки ден“ – под това заглавие Стандарт предлага интервю с режисьора Камен Калев, чийто филм „Островът“ ще бъде показан на фестивала в Кан.
В приложението си „Неделник“ Дума отделя три страници за Христовото Възкресение и за чудесата около него.
„Яйца и зайци канят пролетта“, пише Новинар. „Празничната украса зарежда с настроение къщата, дори ако се прави в последния момент“, допълва изданието.
„Русенски храм пусна указания към вярващите против лъженабожното поведение в църквите“, съобщава 24 часа под заглавие „Не пипай иконата, не я целувай с червило“. „Вместо да се кичим с външни накити, най-добре е да пристъпим в храма с вътрешна красота – чисто сърце, смирение и любов“, допълва вестникът.
 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *