Преглед на печата

И днес всекидневниците коментират темата „съставяне на новия кабинет“. Друга част се вглеждат в детайли, характеризиращи поведението на досегашното правителство в дните преди изборите.

Поводът за днешните репортажи и коментари е срещата на Бойко Борисов и Цветан Цветанов при Борис Велчев. Лидерът на ГЕРБ даде 6 месеца кредит на доверие на прокуратурата, за да възстанови пред Европа доброто име на съдебната власт, е отбелязано в почти всички издания.

Репортажът за срещата на Бойко Борисов с Борис Велчев в ДУМА е под заглавие „Борисов даде ултиматум на прокуратурата“. Подзаглавието на всекидневника гласи „Цветан Цветанов става вътрешен министър, бъдещият ръководител на кабинета поучаваше медиите.“

„Борисов прави сметка за самостоятелно правителство, пише на водещо място ДНЕВНИК. Изданието цитира в подзаглавие мнението на потенциалните сътрудници от Синята коалиция, според които схемата за самостоятелно правителство е по-подходяща, но те обещават подкрепа.

Другата голяма тема е за поведението на досегашното правителство. Управляващите се спасяват с постове зад граница, съобщава на водещо място НОВИНАР и цитира настоятелните призиви на Борисов да се спрат назначенията и да сдадат властта.
Правителството до последно раздава пари, имоти и постове, е централната тема на СЕГА. И този всекидневник публикува казаното от Бойко Борисов, но като предупреждение: „Станишев да се готви само за сдаване на кабинета“.

СТАНДАРТ също взема отношение по темата със заглавието „Минират Бойко с посланици“.

24 ЧАСА в негов стил съобщава: „Областни с нова врътка даряват милионери с гори“. Това разкритие е направил експертът на ГЕРБ по земеделие Мирослав Найденов, според когото ДПС-шеф деактувал държавните терени – 300 декара от курорта „Русалка“ от публична в държавна собственост. Този скандален случай е станал дни преди изборите – на 16 юни, уточнява 24 ЧАСА.

Докато правехме избори, областен хариза „Русалка“, е централната тема и в ТРУД. Наред с информацията , че Цветан Цветанов ще е новият министър на вътрешните работи, всекидневникът съобщава, че дълговете на болниците са станали 372 милиона лева.

Агенцията по горите раздава ловни стопанства за последно – пише и в КЛАСА, като допълва, че само в рамките на два месеца са били обявени над 120 конкурса.

В МОНИТОР на водещо място е публикувано изявлението на председателя на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов и председателя на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България Красимир Георгиев, които са разкрили, че всеки трети шофьор в България е с купена книжка, а принципно изпитващите получавали подкуп по банков път.

Сред интервютата прави впечатление мнение на бившата депутатка от левицата Евгения Живкова, пред ТРУД, под заглавие „Кампанията на БСП беше страшна и смешна“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *