Преглед на печата

  После пояснява: „С нея държавата иска да захрани фонд „Достойни старини“, от който ще се покрива издръжката на възрастни и болни хора.“ Предложението е на шефката на Националния осигурителен институт Христина Митрева. Интервюто с нея в „Стандарт“ е озаглавено „Скок на заплатите ще вдигне и пенсиите“.
Под заглавие „Купонът свърши през 2008 г.“ „Дневник“ представя живота в България през очите на статистиката. „Ако приемем, че българите са едно голямо семейство, то най-щастливата му година е била 2008, пише вестникът.
Вестник „Пари“ съобщава, че днес е денят, в който гражданите спират да работят за държавата и започват да работят за себе си. Изданието допълва, че датата, наричана „ден на свобода от правителството“, показва кога заплануваните приходи в държавния бюджет ще бъдат изпълнени, ако всичко изработено от гражданите се изземва моментално от държавата.
Тази година денят на свободата от хазната подрани, пише „24 часа“. Според вестника причината не е в намаляване на данъчната тежест, а в кризата.
„Докога данъкоплатците ще са виновни до доказване на противното“ – това пита вестник „Сега“ на коментарната си страница „Наблюдател“ и отговаря: „Време е да се разбере, че НАП има не само права, но и задължения спрямо гражданите. И че тя съществува, за да служи на хората, а не да ги подлудява с хрумванията си“. Администрацията не спира да ражда абсурд след абсурд“, пише в друг коментар на „Сега“, озаглавен „Една стотинка е сериозно прегрешение в очите на държавата“.
„Работим 124 дни за хазната, първи сме сред най-почиващите нации в света“ е водещото заглавие на вестник „Класа“. „Почти два месеца ни се събират от болнични, официални отпуски и празници в годината“, допълва изданието.
„Няма да спират тока за висока сметка“, съобщава „Монитор“. Абонатите няма да са длъжни да плащат необичайно високите сметки, докато съответният монополист не направи проверка каква е причината за такава висока консумация. Според депутати от ГЕРБ промяната влиза в сила през есента, пише „Монитор“.
„Гинеколози масово отказват прегледи на жени, заченали ин витро“, „регистрират стерилните двойки в специален сайт, за да се избегнат пререждания“, съобщава „Новинар“. По повод предстоящия ден на радиото вестникът предлага интервю с работилия в първите години на „Хоризонт“ Иван Крумов, озаглавено „Радиото направи Лили Иванова и Емил Димитров звезди“.
„Дума“ излиза с водещо заглавие „Пътищата в България три пъти по-опасни от Афганистан“. Днес на фасадата на Военно-медицинската академия ще заработи светлинно табло, показващо жертвите по пътищата на България, съобщава „Дума“.
Вестниците продължават да коментират ликвидирането на лидера на Ал Кайда Осама бен Ладен.
„Обама гледа на живо убийството“, „Терорист №1 гръмнат два пъти в главата и в гърдите“, пише „Труд“ и посвещава три страници на темата.
„Осама се криел зад жена си“ е заглавие в „Стандарт“, който предлага три коментара, озаглавени „Убиха терорист, роди се мъченик“, „Ал Кайда е бита карта“ и „Америка го създаде, Америка го затри“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *